De Bierverteller viert jubileum met Sterk Water

De Bierverteller en Maximus Brouwerij
van totaal € 5.555 (12%)

Vijf jaar geleden opende bierboetiek De Bierverteller in Utrecht haar deuren. Vijf weken na de opening werd oprichter Tomas Schroën ernstig ziek. In augustus 2017 overleed hij aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Zeven Utrechtse brouwerijen, het U Are Here Magazine en ontwerper Leffe Goldstein sloegen toen de handen ineen om De Bierverteller een hart onder de riem te steken. Ze brouwden Sterk Water. Een bier met kurkuma, groene thee en haver.

De Bierverteller bestaat dit jaar vijf jaar. Het bedrijf wordt voortgezet door Luisa Schroën en haar team van Biervertellers. In samenwerking met Maximus Brouwerij wordt Sterk Water nu opnieuw gebrouwen en afgevuld op blik, op basis van het oorspronkelijke recept maar met een nieuwe twist. Het bier is verkrijgbaar bij De Bierverteller en in de webshop van Maximus Brouwerij. Daarnaast wordt Sterk Water in geselecteerde Utrechtse horecazaken van de tap geschonken.

Een deel van de opbrengst (€555) gaat naar Stichting Support Casper. Deze stichting steunt onderzoek naar nieuwe behandelmethoden van alvleesklierkanker. Via een QR code op het blik vind je meer informatie en kun je direct zelf doneren!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 17-12-2021 | 19:35
€ 5 07-12-2021 | 17:50 Toevallig een aantal gekocht vandaag, via de QR code achter het verhaal gekomen. Helaas dat de oprichter zijn succes niet meer kan meemaken, maar een mooi doel!
€ 25 19-11-2021 | 20:15 Vertrouwen in wetenschap
€ 10 22-10-2021 | 18:14 Mooi initiatief.
€ 10 21-10-2021 | 10:03 Via vriendenbierclub een blik Sterk Water gekregen met in het kort verhaal over doel. Mooi initiatief