ORANJEPLAAT FIETSEVENT for CASPER

Oranjeplaat Event for Casper

( Lid van team: CASPER's Peloton ZEELAND Team 2021-2022 )

van totaal € 500 (277%)

Zaterdag 24 sept. 2022.

Wat een hektische weken waren dat in de voorbereiding op het Oranjeplaat Fietsevent for Casper.

Waren de weersverwachtingen tot een week van tevoren nog uitstekend. Het kantelde dramatisch naar een voorspelling van de slechtste dag in tijden. 95% kans op regen, wind en daardoor weinig animo om te gaan fietsen, of varen over het Veerse Meer.

De vrijdag van tevoren hadden we daardoor slechts 9 fietsers en geen enkele aanmelding voor de rondvaarten. 's Middags nog overwogen in ieder geval de rondvaarten te canselen, maar ja dan heb je zeker niets. Dus toch de knoop maar doorgehakt en gaan met die banaan.

 

Zaterdag 08:00 melden we ons bij Restaurant Oranjeplaat en zowaar het weer bleek mee te vallen. Droog maar bewolkt, dus het kon nog alle kanten op. Na het gereedbrengen van de inschrijftafel en het ophangen van banners en vlaggen van Support Casper en de sponsors waren we er klaar voor.  

En daar kwamen ze. Eén voor één druppelden de fietsers binnen. Na een bakje koffie gingen ze op de trappers en begonnen aan hun toertocht. Omdat zij mijn dag hebben gered door hun komst en Support Casper daadwerkelijk hebben gesteund ben ik ze buitengewoon dankbaar. Daarom hierna deze kanjers op een rijtje. Eerst Rob Huber, die met zijn broer de 39 km zou fietsen. Allebei met hun verhaal en motivatie. Helaas was Hans ziek. Vervolgens Lieven van Belzen, Jan Wondergem, Adri de Visser en Leo de Bruijne, Adrie Huibregtse en tot slot Henk en Els Joziasse. 

Intussen was Mariëlle van Support Casper ook gekomen. Helemaal uit Leiden voor een event, waarvan het de vraag was of er iets van terecht zou komen. Mijn woord van dank speciaal voor dit boegbeeld van Support Casper. Zij weet als geen ander vrijwilligers te stimuleren er wat van te maken. Natuurlijk doen wij een dergelijk event ter ondersteuning van de strijd tegen alvleesklierkanker, maar steun en support vanuit de organisatie is voor een goede motivatie onontbeerlijk en dat heeft Mariëlle goed begrepen. Bovendien gaan gelijk de handjes uit de mouwen. Zelfs een prachtige fotoshoot in Nisse was niet teveel. In de loop van de middag was het tijd om terug te gaan naar Leiden en zo heeft ze helaas de rondvaart gemist, maar dat doen we dan volgend jaar.

 

Intussen lag die rondvaartsloep met bemanning Huub en Lieven vanaf 09:30 klaar aan de steiger, maar helaas nog geen klantjes.

Tijd dus voor de lunch om er voor de middag met hervonden energie tegenaan te kunnen. De lunch was trouwens uitstekend verzorgd door Frits, Simone en de bediening en werd gesponssord door Wisse Vastgoed om de kosten te helpen drukken.

Na de lunch druppelden de fietsers weer binnen en als dank voor hun komst en steun kregen ze een kop koffie, of een bord soep. Intussen liet ober Michiel zeg gelden door op het terras en binnen de aandacht te vragen voor de rondvaarten. En jawel, een familie uit Arnemuiden zag dat met de kinderen wel zitten. Gelukkig leverde dit alsnog voldoening op van de organisatie, maar zeker ook van de bemanning. Er volgde zelfs een tweede rondje, alvorens de sloep weer naar de thuishaven terug ging.

  

En het weer? Dat werd steeds mooier en werd het daardoor nog behaaglijk op het terras. Conclussie? De thuisblijvers hadden het uiteindelijk mis. Diegenen die wel de weg naar het terras van Restaurant Oranjeplaat hadden gevonden vermaakten zich prima. Bovendien leverde het nog de nodige donaties op en werden wat hebbedingetjes verkocht.

Een uur of 7 namen we afscheid van Simone en Frits, maar pas nadat ze ons verrasten met een dikke enveloppe met inhoud. Al met al een aan sommige kanten wat tegenvallende dag, maar gelukkig blijft aan het eind het goede gevoel hangen. Dus? Volgend jaar vrijwel zeker weer en noteer dus de datum maar alvast. Zaterdag 23 september 2023.

 

En de opbrengst was alles bij elkaar:

€ 725,00

 

Nog een welgemeend woord van dank aan:

"Alle" deelnemers, donateurs en supporters.

 

Vrijwilligers.

Mariëlle, Marja, Huub en Lieven.

Restaurant Oranjeplaat.

Frits en Simone.

De keuken, bar en terrasbediening.

De ontvangst en verzorging was weer geweldig.

Support.

Wisse Vastgoed Domburg 

De Arne Bootverhuur

Gemeente Middelburg 

 

Allemaal hartelijk bedankt,

Ko Jan.

 

                       

 

zaterdag 25 sept. 2021.

  

Eindelijk was het dan zover. Na veel onzekerheid door steeds wisselende coronaregels viel het 25 september toch nog op zijn plaats en hoe. Na een spannende voorbereiding melden we ons zaterdagochtend om 8 uur bij Restaurant Oranjeplaat om alles in gereedheid te brengen. Kwart voor 9 waren we er klaar voor.

Even 9 uur meldden de eerste fietsers zich bij de inschrijftafel. Na een greep in de bevoorradingsdoos (bananen, krentenbollen en koekrepen) bracht deze groep de trappers in beweging voor de 100 kilometer. Ook de 80 km fietsers gingen even later op pad. 

Intussen legde de sloep van De Arne bij de Oranjeplaatsteiger aan. Het wachten was nu op de eerste opvarenden. Dat beloofde spannend te worden want de voorinschrijving had slechts 5 opvarenden opgeleverd voor de laatste rondvaart. Afwachten dus.

Intussen meldden onze gasten uit Rotterdam t.w. Ronald en Celine zich ook. We besloten dus maar een soort proefvaart te maken.   

Kon nog net voor de lunch. Bij het vertrek was het nog bewolkt en een beetje fris, maar tijdens de rondvaart kwam de zon door en werd het al behaaglijk. We kwamen allemaal tot de conclussie dat het een zeer geslaagd onderdeel van de dag was. Besloten werd om op het terras een beetje gasten te werven om mee te varen.

Eerst echter lunchen, want de meesten waren alweer een poos in de weer. Restaurant Oranjeplaat presenteerde een uitstekende lunch voor de vrijwilligers, die werd gesponsord door Makelaarskantoor Wisse Vastgoed. Het viel bij iedereen erg in de smaak.

    

  

Na de lunch gingen de 34 km-fietsers op weg voor hun fietstocht. 

Intussen meldden de eerste fietsers zich terug. Gelukkig kregen we lovende reacties op de routes die werden gefietst, waarbij het uitstekende weer natuurlijk mee hielp. Ook werden ze allemaal verrast met een goed gevulde goediebag. Vervolgens gingen de meesten het terras op en werd het steeds gezelliger.

Het werven van opvarenden liep ook goed en zo kwamen we toch nog tot 5 rondvaarten.

De dag werd voor de organisatie besloten met een gezamenlijk diner, waarna de boel werd opgeruimd. Zo kwam er een eind aan een zeer geslaagde dag. 

De opbrengst in Euro's?

Tot onze verrassing en ondanks alle beperkingen, leverde deze dag toch nog een spectaculair bedrag op. Na het optellen van alle inkomsten kwamen we tot € 702,00.

 

Volgend jaar weer?

Natuurlijk. En de datum is nu al vastgesteld.

Ga snel naar het begin van deze pagina.

 

Nog een welgemeend woord van dank aan:

Vrijwilligers:

Sjaak en Margaret.

Marja, Marije en Els.

 

Support.

Hotel The Wigwam Domburg

Wisse Vastgoed Domburg 

De Arne Bootverhuur

Gemeente Middelburg 

Restaurant Oranjeplaat.

Frits en Simone.

De keuken, Bar en terrasbediening.

Ook voor de bijdrage i.v.v. de fooienpot.

 

Allemaal hartelijk bedankt,

Ko Jan. 

 

                        

Bekijk alle
€ 495 26-09-2022 | 12:05 Beste mensen. Ik kan hier nu een heel verhaal ophangen, maar het verslag staat op deze actiepagina. Rest mij om iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd vanuit de grond van mijn hart te bedanken. Zonder vrijwilligers, supporters, deelnemers en Oranjeplaat was dit nooit mogelijk geweest. Tot volgend jaar op (hoogstwaarschijnlijk ) zaterdag 23 september.
€ 15 22-09-2022 | 19:42
€ 15 20-09-2022 | 16:03 Inschrijfgeld Oranjeplaat Fietsevent voor Casper.
€ 120 20-09-2022 | 11:54 In januari 2018 werd ontdekt dat mijn schoonzusje alvleeskierkanker had. Na allerlei onderzoeken is ze geopereerd door Dr. van Eijk In Rotterdam. Een zware operatie. Daarna heeft ze nog 3 jaar geleefd met alle bijverschijnselen.... In februari 2020 kreeg mijn vrouw te horen dat ze een tumor in haar alvleesklier had! Helaas was bij haar een operatie niet mogelijk en moest ik na slechts 9 weken afscheid van haar nemen... Een jaar later , hoe bizar, overleed mijn schoonzusje op de verjaardag van mijn vrouw.. Twee broers die allebei hun vrouwen moesten verliezen aan deze vorm van kanker. Ons verdriet is nog groot.
€ 15 19-09-2022 | 22:30