Lopen voor Support Casper

Danny van Beelen
van totaal € 500 (7%)

Door donaties voor dit goede doel, doen mij een stapje harder lopen!

Op 8 oktober loop ik tijdens de Bergse Plasloop samen met de Support Casper Runners voor het goede doel "Support Casper".

Door op de link te klikken kunt u een donatie overmaken, waar ik, en de mensen met deze verschrikkelijke ziekte u heel erg dankbaar voor zal zijn.
 
https://www.supportcasper-acties.nl/fundraisers/danny-van-beelen
 
Hieronder zal ik met u informatie delen wat het precies inhoud waar ik voor zal gaan lopen
 
 
Support Casper VOOR baanbrekend onderzoek, TEGEN alvleesklierkanker!!
 
 
Support Casper is de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. De stichting financiert onderzoek naar nieuwe behandelmethoden van alvleesklierkanker.
 
Jaarlijks wordt er bij tenminste 3.000 mensen de diagnose alvleesklierkanker gesteld. Oncologisch chirurg Casper van Eijck, specialist alvleesklierkanker van het Erasmus MC, zag in de voorbijgaande jaren geen substantieel ander onderzoek en geen verbetering voor de patiënten. Het werd tijd, zoals Casper dat zelf zegt “om buiten de gebaande paden te gaan”. De kans om te herstellen van alvleesklierkanker is uitzonderlijk klein, slechts 7% blijft langdurig leven. De meesten sterven binnen een half jaar na de diagnose.
 
Prof. dr. Casper van Eijck stelde in 2012 een multidisciplinair team ‘OVIT’ samen, waar o.a. virologen, moleculair biologen, immunologen en neurochirurgen deel van uitmaken. Het consortium is gestart met als doel kennisdeling op het gebied van oncolytische virussen te faciliteren en om een front te kunnen vormen voor de noodzaak van deze innovatieve behandelmethoden. Alle OVIT teamleden zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om een nieuwe behandelmethode te ontwikkelen die ervoor zorgt dat alvleesklierkanker patiënten langer in leven kunnen blijven.
 
Het team richt zich hierbij op de ‘oncolytische viro-immunotherapie’. Viro-immunotherapie maakt gebruik van oncolytische virussen. Deze virussen herkennen en doden tumorcellen, terwijl zij geen schade aanrichten in gezonde cellen en weefsels. Naast het direct doden van cellen, activeren deze virussen ook het immuunsysteem zodanig dat tumorcellen worden opgeruimd. De verwachting is dat deze behandeling straks ook toepasbaar is op andere, moeilijk te behandelen vormen van kanker, zoals prostaatkanker, blaaskanker en glioblastoma.
 
Het samenwerken tussen onderzoekers vanuit verschillende disciplines en universiteiten in een dergelijk consortium is vrij uniek en biedt veel voordelen. Als consortium beschikken we over een groot internationaal netwerk.
 
Om het onderzoek zoveel mogelijk in eigen hand te houden willen we de virussen in eigen huis gaan produceren. Zodoende zijn we niet afhankelijk van beschikbare faciliteiten elders en aanvullende of beperkende voorwaarden vanuit de farmacie. Hoewel het naar de kliniek brengen van één oncolytisch virus al een flinke uitdaging is, hopen we dat we binnen enkele jaren minimaal drie eigen virussen op de plank hebben waarmee er klinische trials gestart zullen worden op basis van het meest geschikte virus voor de individuele patiënt. In de toekomst zal de overleving van deze patiënten, dankzij de virussen en mogelijk in combinatie met andere therapieën, hopelijk sterk verbeteren.
 

In het najaar van 2015 is Support Casper opgericht om mensen bewust te maken van deze ernstige vorm van kanker én geld in te zamelen voor initiatieven die op een hele andere manier proberen alvleesklierkanker effectief te behandelen. Dit is niet zonder succes gebleken. Er worden jaarlijks een aantal prachtige eigen evenementen georganiseerd, ook worden er talloze vrijwillige publieksacties in het land opgezet door de omgeving van patiënten en hun nabestaanden. Daarnaast vormen ook de spontane donateurs, die grote en kleine bedragen schenken, een belangrijke bron van inkomsten.

Bekijk alle
€ 25 23-08-2022 | 08:14
€ 5 22-08-2022 | 22:03 Om onderzoek naar deze enge rotziekte te steunen en natuurlijk omdat mijn maat Danny zich hier voor in zet! Geweldige gozert ben je toch! Gaat je lukken deze prachtige loop.
€ 5 29-06-2022 | 19:37