E

Maandactie greenfee en lunch

Erik de Bruijn
van totaal € 100 (12767%)

Bij elke donatie van € 2,50 doe je maandelijks mee aan de maandactie, waarbij je kans maakt op 2 x een gratis greenfee-voucher van 9 holes en een heerlijke lunch bij ROEST. Tevens maak je kans op een plek in de flight met Prof. dr. Casper van Eijck en één van zijn bekende ambassadeurs. Doe je mee?

Golfbaan Bentwoud verbindt zich aan Support Casper

Golfbaan Bentwoud verbindt zich komend golfseizoen aan Support Casper als maatschappelijk partner. Dat werd tijdens de heropening van Golfbaan Bentwoud, na de verplichte coronasluiting, bekendgemaakt. Directeur van de golfbaan Onno Jacobs is vanuit zijn eerdere functie als directeur bij Feyenoord al sinds de oprichting van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker bekend met het innovatieve onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker onder leiding van Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC).

Maatschappelijke betrokkenheid
Onno Jacobs: “Prof. dr. Casper van Eijck heb ik leren kennen als clubarts van Feyenoord. Het is een zeer bevlogen man met een duidelijke missie: een halt toeroepen aan de verwoestende werking van alvleesklierkanker. Als golfbaan hebben wij een paar lastige jaren achter de rug. Toen het beter ging, zijn we eind vorig jaar op zoek gegaan naar een doel dat onze ondersteuning verdient. Zo kwamen we terecht bij Casper, want wij hechten veel waarde aan het steunen van zijn innovatieve onderzoek. En in deze corona-periode hebben juist ook goede doelen het lastig, vandaar dat we ons voor minimaal een jaar verbinden aan Support Casper”.

Het komende jaar wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan Support Casper op de 36-holes tellende golfbaan en geld ingezameld voor de doelen van deze stichting. Golfers kunnen extra donaties doen, bijzondere spelelementen kunnen worden ingezet tegen betaling van een bijdrage aan Support Casper en in september wordt een gezamenlijk evenement in de vorm van een Support Casper golfdag georganiseerd.

Van de Kuip naar de Golfbaan
Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen, dit aantal neemt helaas nog altijd toe. Alvleesklierkanker is, na longkanker, de op één na dodelijkste soort kanker in ons land. Iedere dag overlijden er 8 mensen aan alvleesklierkanker, 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Prof. dr. Casper van Eijck: “Wij zijn ontzettend blij dat golfbaan Bentwoud Support Casper heeft gekozen om als maatschappelijk partner te omarmen. Er liggen mooie initiatieven om de samenwerking tot een succes te maken en hiermee substantieel bij te dragen aan ons wetenschappelijke onderzoek naar viro-immunotherapie. Onze ambitie is om in 2030 effectieve en betaalbare medicijnen te kunnen produceren voor alvleesklierkankerpatiënten, waardoor zij langer in leven blijven en zich minder ziek voelen. Toch mooi hoe een balletje kan rollen, van De Kuip naar de golfbaan!”.

Bekijk alle
€ 50 22-04-2023 | 15:14
€ 5 08-02-2023 | 13:00
€ 112,50 04-01-2023 | 09:06 Wij danken alle donateurs op Golfbaan Bentwoud voor hun bijdrage in het afgelopen kwartaal.
€ 690 21-10-2022 | 13:28 Donaties diverse evenementen
€ 1.695 21-10-2022 | 13:25 Opbrengst verkoop oude clubs zomerseizoen 2022