Kom ook in actie voor Support Casper

Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen, dit aantal neemt helaas nog altijd toe. Alvleesklierkanker is, na longkanker, de op één na dodelijkste soort kanker. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er 8 mensen. Help mee dit te voorkomen door een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar viro-immunotherapie. Elke donatie, groot of klein, is waardevol. 

De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Beiden bestaan sinds 2015.  De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Er is schrikbarend weinig aandacht voor alvleesklierkanker. Vermoedelijk omdat de meeste mensen er zó snel aan overlijden dat er geen tijd en ruimte is om acties op te zetten of aandacht te vragen. 

Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al 30 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Prof. dr. Casper van Eijck is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook enorm betrokken bij zijn patiënten die uit binnenen buitenland komen. Daarnaast is Prof. dr. Casper van Eijck verbonden aan voetbalclub Feyenoord als clubarts.

Met het geld dat wordt opgehaald door Support Casper heeft Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) een multidisciplinair team samengesteld, het OVIT-consortium (oncolytische viro- immunotherapie), bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra. Zij doen baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro- immunotherapie.

Support Casper mag sinds de lancering rekenen op bijzondere donaties van fondsen, stichtingen, bedrijven en particulieren. Om een verschil in behandeling van patiënten te kunnen realiseren zijn deze donaties van levensbelang.

Kom jij ook in actie, om de tweede meest dodelijke vorm van kanker in ons land, een halt toe te roepen?

Bezoek voor meer informatie: www.supportcasper.nl 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Ook in 2023 zullen weer veel Supporters van Casper deelnemen aan een wandeltocht en zich hiervoor laten sponsporen. Om zoveel mogelijk wandelaars bijeen te brengen hebben we deze projectpagina aangemaakt. Hier kunnen alle (indiviudele) wandelaars en teams hun eigen actie onder hangen. We hopen dat dit platform inspiratie biedt en mogelijk ontstaan er mooie, blijvende contacten tussen supporters met eenzelfde liefde voor wandelen.  Support Casper regelt voor alle wandelaars een mooi wandelshirt, wil je ook een oranje Support Caser shirt ontvangen stuur dan een mail naar actie@supportcasper.nl Casper wandelaars lopen dit jaar ook mee met de 4-daagse en met Tour de Pancreas          
Bekijk alle
€ 25

Jet

19-03-2024 | 11:41 Aan: Op de tandem van Leiden naar Groningen