Project 50

the Drive to Survive

Nog te gaan

van totaal € 12.500 (113%)
Een aantal jaren geleden kwam ik met Prof Dr Casper van Eijck in contact tijdens een fietstocht georganiseerd voor zijn baanbrekende onderzoek. De grote hobbels die hij moest en moet glad strijken om het onderzoek naar genezing van alvleesklierkanker zijn vele malen groter dan de uitdaging die wij , Team Project 50, aangaan op 18 juni 2022. Op die dag gaan we met 11 mannen en vrouwen vroeg op pad om op 1 dag 3x de Mont Ventoux te beklimmen. De Kale Berg, de Reus van de Provence zijn geuzenamen voor de 1974 meter hoge berg, die ons pijn zal doen, die ons onze eigen grenzen ver zal doen verleggen, maar alles met een doel: zoveel mogelijk geld ophalen om de kans op overleven bij de diagnose alveleesklierkanker te vergroten. Een aantal van onze teamleden hebben in de naaste omgeving vrienden en familie verloren aan alvleesklierkanker en de motivatie is derhalve des te groter om tot grote hoogte te stijgen. met het motto "The pain is temporary, but the memory and glory last forever" gaan we strijd aan, durft u ons te te steunen in onze strijd ??
Bekijk alle
€ 15 25-05-2022 | 17:23
€ 50 21-05-2022 | 19:56 Theo en Cyn, jullie kunnen het! Ongelooflijk veel succes. Trots op jullie! Vol gas!
€ 50 21-05-2022 | 19:32
€ 10 18-05-2022 | 10:04 Succes en zet hem op!
€ 150 17-05-2022 | 19:39 dear Jacco & team, you are all mad, but we love your drive and dedication for this good cause !! All the best of luck , lots of love Will & Jenn
Bekijk alle

Het kwik stijgt, en de spanning ook !

17-05-2022 | 09:05 Op het moment van schrijven zitten we binnen de 5 weken tot D-Day. Afgelopen week werden we verrast met een post op LinkedIn door support Casper, en onmiddelijk ging de donatieteller weer lopen, wat een feest !! De rijders van Team Project 50 zijn allen razend druk met hun eigen schema's en training. Tot zaterdag jongstleden was dat af te lezen aan de hoeveelheid Strava-posts en Whatsapp berichten, maar afgelopen zaterdag was er een eerste groepstraining voor een deel van het team rondom de Posbank in Arnhem. Een mooie club mensen bij elkaar met verschillende nivo's in snelheid en competenties, maar allemaal een doel voor ogen: het beslechten van de Reus van de Provence op 18 juni.                                 Zoals eerder aangegeven stellen we graag ons team aan u voor, het team helden en heldinnen verdienen het allemaal om in het voetlicht te treden  :  Cintha Kester is de enige vrouw in ons team van rijders. In het dagelijks leven is zij naast moeder van 3 kinderen de administratieve duizendpoot in het bedrijf van haar man Theo, Red Kes, sponsor ook van ons Team, waar de lekkerste tomaten van de hele wereld gekweekt worden. Haar motivatie om mee te fietsen is helder : "Ik verloor mijn vader aan alvleesklierkanker in 2021 na een zeer kort maar heftig ziektebeeld. Met onze inspanning hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het vinden van medicijnen en behandelmethoden door het team van dr van Eijck" Om de rijders tijdens hun inspanning goed verzorgd te houden is er een sterk begeleidingsteam opgezet. Arjen Snijder verkoopt in het dagelijks leven machines om veilig op hoogte te kunnen werken , en is derhalve gewend om grote hoogten te bereiken."De spirit en gedachten van Team Project 50 spreken mij enorm aan. Ik ben zelf geen fietser, maar draag graag mijn steentje bij aan Support Casper. Ik ga er voor zorgen dat in momenten van nood de hulp daar is om de Ventoux af te kunnen vinken met de rijders" Een van de sportiefste deelnemers uit ons team is de immer goedlachse Jac Gillis. Van triathlon tot marathons tot autorally's, Jac is er bij. In de dagelijks leven werkt hij als project manager bij Protix, iets met proteine, beestjes en voedingsstoffen. Jac over Project 50 : "Toen Jacco met de gedachte kwam om de Ventoux "te doen" was ik gelijk mee. We zaten nog op een terras na een afmattende dag in de Zwitserse Alpen, maar de twinkel in zijn ogen lieten me meteen zien dat het serieus was. En nu, met de hele ploeg onze ultieme test aangaan voor Support Casper is een project dat ik graag manage, ik ben er bijna klaar voor !
Lees meer