SIMON's Peloton

Wij gaan Premiesprinten voor CASPER

Nog te gaan

van totaal € 10.000 (121%)

SIMON's Peloton.

 

Onze man, pa, opa en vriend Simon Bosselaar overleed 1 maart 2018, de dag na zijn 65e verjaardag, aan alvleesklierkanker. Daarom steunen wij, met zijn peloton, de strijd van Casper van Eijck tegen deze vreselijke ziekte. Ook is dit een steuntje in de rug van Martin. Helpt u mee? Doneer dan. Dat kan op deze teampagina. Steun je liever één van de teamleden dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt natuurlijk ook aan één van onze acties mee doen.

 

WAT HEBBEN WE AL GEDAAN?

 

ENDURA CLASSIC

steunde Support Casper op 14 april.

 

Op zondag 14 april 2019 organiseerde Adri de Visser zijn Endura Classic. Adri is eigenaar van Endura Sport, Klein  Frankrijk 31b, in Goes. Dit is de perfecte winkel voor wie fietsen als een sport ervaart. De opbrengst doneerde hij, via SIMON's Peloton, aan de Stichting Support Casper. 

Tijdens deze Classic kon worden gekozen voor maar liefst 4 verschillende afstanden. De  100, 85 en 65 km waren  bedoeld voor racefietsers en/of moutainbikers. De 35 km was meer voor e-bikers en toerfietsers. Alle afstanden gingen van start vanuit Endura Sport. Tevens konden de 35 en 65 km worden gestart vanuit Jells Lunchcafé in Middelburg.

Ook dit jaar speelde het weer ons weer parten. Regende het vorig jaar tijdens de starturen, nu was het steenkoud. Helaas een reden voor veel fietsers om thuis naar Parijs Roubaix te kijken. Gelukkig bleek een taai en volhardend groepje fietsers bereid de kou te weerstaan en de strijd tegen alvleesklierkanker te voeren.

Was het voor de fietsers koud. Waarschijnlijk was het voor de vrijwilligers op de inschrijfposten nog extremer. In Goes kon nog binnen worden ingeschreven. In Middelburg stonden de vrijwilligers buiten te blauwbekken. Hier werd dus met wisselende diensten "gewerkt". Een welgemeend bedankje is dus op zijn plaats voor Marja, Marjon, Edward, Krien en Ko Jan. Ook Piet liet zich weer van zijn beste kant zien, door op de motor rond te toeren en foto's te nemen. Alle medewerkers, ook Adri, Marjan en hun zoon en natuurlijk Terra Maris en Jells Lunchcafé (wat een lekker en warm soepje was dat) hartelijk bedankt voor jullie medewerking..

Tot slot; Wil je zien hoe het was? Kijk dan naar de foto's.

Ongetwijfeld gaan we ook in 2020 weer van start met deze Endura Classic. Hopenlijk dan een keer met prachtig fietsweer.

 

 

FIETS ELFSTEDENTOCHT

Alles voor Casper en het kruisje.

 

Soms doe ik op mijn trainingsrondjes Walcheren een koffiestop bij mijn oud-collega's in Vlissingen-Oost. Zo kwam ik eind april 2019 in gesprek met Fred en natuurlijk ging het ook over fietsen. Hij vertelde dat hij misschien mee ging doen met de Fiets Elfstedentocht. Ja en dan gaan de raderen bij mij al draaien. Ik dacht; Misschien? Niks misschien! Dat wil ik ook. Dus thuis gekomen gelijk gegoogeld en de knoop werd snel doorgehakt. Eerst Edward en Paul gevraagd, of ze dat wat vonden. En gelukkig, die zagen de uitdaging wel zitten.

Allereerst moet je natuurlijk stempelkaarten hebben, een startbewijs en een overnachtingplek. De stempelkaarten en de inschrijving was geen groot probleemen en na veel zoeken viel de keuze om te overnachten op B&B Tolhusleane in Terwispel. Het bleek een gouden greep.

Zondag 9 juni gingen Edward en Ko Jan vanuit Walcheren en Paul vanuit Leiden richting Friesland. Om rond half 3 werden we daar hartelijk verwelkomd door Margriet. Eerst maar uitgepakt en de fietsen weggezet. en even uitgeblazen. Rond 6 uur gingen we richting Gorredijk om een pasta-restaurantje te zoeken. Al snel werd een zaakje gevonden en konden we de benodigde koolhydraten naar binnen werken. Terug in de huisjes nog even na gebabbeld, spullen voor de volgende ochtend klaar gezet en naar bed.

Maandag om 06:00 uur gaat de wekker en moeten we er uit. Het ontbijt was de avond daarvoor al door Margriet klaar gezet en dus konden we gelijk ontbijten. Broodjes, beleg, eitje en voor mij een shake van carbo loader, banaan en magere yoghurt. Tegen 7 uur gaan we richting de start in Bolsward. We parkeren op een weiland en gaan op de fiets naar de start 4 km verderop. We zijn ruim op tijd en sluiten ons aan bij peloton-23, tevens de laatste groep die start. Daarmee ook de groep die de kortste tijd beschikbaar heeft tot de finish.

Tegen 8 uur komen we langzaam op gang en halen we onze eerste stempel op. Al snel rekt het peloton uit elkaar en blijken we tegen alle verwachtingen in veel ruimte te hebben. Daarmee lijkt het veel minder druk dan verwacht. Erg aangenaam, deze relatieve rust om je heen. De eerste 80 km gaan in noordelijke richting, met een constante tegenwind kracht 4 a 5, via Holwerd naar Dokkum. Het hakt er gelijk lekker in, maar we eten en drinken goed op tijd en houden de snelheid binnen de perken. Doseren is het devies. Ook hebben we geluk dat een al wat oudere fietser (ja moet je mij horen) in een rustig maar strak tempo aan de kop van een klein groepje rijdt. We sluiten maar aan en zo komen we in Holwerd. We hebben intussen onze 2e t/m 5e stempel opgehaald in Harlingen, Franeker, Holwerd en Dokkum. Met nog 158 km voor de boeg gaan we vanuit Dokkum naar het zuiden. Lekker met de wind voor het grootste deel mee. Ook het weer is verbeterd en de zon schijnt lekker. Via Leeuwarden, het kruispunt Bolsward, Sneek, IJlst, Sloten en Oudemirdum komen we aan in Stavoren, waar we intussen onze 12e stempel ophalen. Ja inderdaad je moet in totaal 15 stempels hebben. We hebben nu een dikke 200 km achter de rug en nog 31 te gaan, maar dat beloven volgens de berichten van veel mensen 31 loodzware kilometers te worden. Langs het IJselmeer tegen de wind en intussen gaat het ook nog regenen. Ook is er nog kans op onweer. We zijn echter niet van plan om te stoppen en alleen als de organisatie dat eist knijpen we in de remmen. We zetten dus door al valt de regen niet mee en wordt het langzamerhand kouder en kouder. Via Hindelopen en Workum gaan we om kwart over 9 in Bolsward over de finish. We hebben het geflikt. 237 km in 10 uur en 41 minuten op het fietszadel. We gaan onze laatste stempel ophalen en krijgen het felbegeerde Elfstedenkruisje. Wat zijn we trots en blij.

Op uitdrukkelijk verzoek van Ko Jan gaan we om een frietje en drinken een pilsje. Ook appen we de foto van ons kruisje naar het thuisfront. Tot slot gaan we op de foto op het speciale podium.

Dan weer 4 km terug naar de auto waar we, intussen bibberend van de kou, aankomen. Snel naar onze B&B en nog even napraten. Dan blijkt dat alle deelnemers die nog onderweg waren na half 11 van de weg zijn gehaald wegens het slechte weer en het onweer. Natuurlijk jammer voor hun, maar wij hebben het toch maar gehaald.

Na een lekkere warme douche duik ik om even 12 uur voldaan in bed met op het nachtkastje mijn kruisje.

De volgende dag wordt ik even voor 10 uur wakker van het tikken op het raam. Het is geen roodborstje, maar Margriet met het ontbijt. Dat gaat er wel in. Daarna gaan we opruimen, inpakken en fietsen op de dragers. Na het afrekenen en een praatje nemen we afscheid van Margriet en bedanken haar voor de uitstekende zorgen. Zoals gezegd; B&B Tolhusleane was een schot in de roos en we hadden het niet beter kunnen treffen. We nemen ook afscheid van Paul, die naar Leiden gaat en gaan zelf richting Zeeland. Bij Breda krijgen we zin in koffie. Misschien even langs bij Linda of Marije? Linda is niet thuis, maar met de kinderen in een speelhal en Marije werkt. Dan maar naar de speelhal. Hier dinken we lekker koffie met een versnapering en kletsen met Linda, Jasmijn en Madelief. Na een gezellig uurtje gaan we weer verder. Bij Edward drinken we nog een bakje koffie en ga ik richting Domburg.

Zo komt een eind aan een prachtig avontuur, waar we veel plezier en voldoening aan hebben beleeft.

O ja. We zijn ook nog door diverse supporters gesponsord per kilometer. Dat gaan we natuurlijk inkasseren en die opbrengst gaat weer naar onze actiepagina van Support Casper.

Even kijken hoe het was? Kijk dan naar de foto's.

 

ZWEM ELFSTEDENTOCHT

Voor Maarten geen kruisje?

Daar moeten ze toch wat aan doen!

Ja beste mensen, natuurlijk kunnen we er niet omheen en dat willen we ook niet. Anderhalve week na onze heroïsche tocht door Friesland overtreft Maarten van der Weijden onze prestatie ruimschoots. Het schept een band. Je kunt je ogen er niet vanaf houden, we voelen ook weer de inspanningen van 10 juni en leven ontzettend met hem mee.

Als ik dit schrijf is het maandag 24 juni 2019 en is Maarten net gefinished in Leeuwarden. Wat een prestatie. Niet te bevatten. Bovenmenselijk wordt gezegd en dat lijkt het te zijn, maar is het blijkbaar niet, want hij doet het. Het zegt echter veel over Maarten van der Weijden. Genezen van kanker, maar blijkbaar worstelend met de gedacht dat dit voor iedereen zou moeten gelden. Je zou zeggen, daar kan hij niets aan doen, maar toch. Zijn inspanningen leveren een bijdrage aan een deel van de oplossing. En bovendien, het is een grote steun aan die mensen die met deze ziekte worstelen.

Daarom heeft SIMON's Peloton diep respect voor Maarten van der Weijden en motiveert hij ons om onze strijd tegen alvleesklierkanker voort te zetten.

Tot slot: FRIESLAND GEEF MAARTEN OOK EEN KRUISJE!! HIJ VERDIENT HET IMMERS.

 

WAT GAAN WE NOG ALLEMAAL DOEN?

Een greep uit ons programma:

   

BAZAAR GRIJPSKERKE

op 24 augustus in actie voor Casper.

 

Op 24 augustus van 09:00 tot 17:00 uur is SIMON's Peloton present op de Bazaar in Grijpskerke. Dit wordt een geweldig feest met tal van kramen waar van alles en nog wat wordt verkocht. De opbrengst gaat, natuurlijk gelijk verdeeld, naar een plaatselijk doel t.w. een speelhuis voor de plaatselijke jeugd en SIMON's Peloton/Support Casper.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

 • Om 9 uur begint de Bazaar en gaat om 10 uur echt los met een grote veiling. Mooie en vooral unieke stukken wisselen van eigenaar. Grijp je kans en geniet tegelijkertijd van dit spectakel. 
 • Doe je graag een gokje? Dan hebben we voor jou de loterij. Koop een lot en maak kans op talloze prachtige prijzen waaronder: 3 prijzen t.w.v. resp. € 300,00, € 200,00, € 100,00 en tal van andere prijzen. De loten zijn nu al te koop voor maar € 1,00.
 • Bovendien draait het rad van avontuur enkele rondjes voor leuke prijzen waaronder een wel hele mooie t.w.: 2 kaarten voor een thuiswedstrijd van Feyenoord met nog een paar extraatjes in de Kuip.
 • Verder is er op de bazaar heel veel moois te koop voor bodemprijzen.
 • Honger of dorst na alle opgedane indrukken? Ook die kun je op de bazaar stillen?

Ons team gaat NOG wat extra's toevoegen aan deze bazaar wat u niet mag missen.

 • Wel eens in de bergen gefietst? Tijdens een afdaling krijg je het gevoel: “I Fly like an Eagle”. Die vergelijking krijgt in Grijpskerke gestalte met een roofvogelshow: Wil je met een spectaculaire roofvogel op de foto? Dat kan. Maar natuurlijk alleen na een gulle donatie voor de Bazaar. Tijden: vanaf ± 10:00 uur van heel tot half een half uurtje.
 • Wil je graag een praatje maken met de mensen van Support Casper? Kom naar Grijpskerke. Er staan bestuursleden van SC voor je klaar in ons informatiekraam.
 • Bovendien komen Casper van Eijck zelf en oud-keeper van Oranje Hans van Breukelen naar Grijpskerke om hun verhaal te doen over de strijd van Casper van Eijck tegen alvleesklierkanker. Gespreksleider tijdens dit programma is Eugene de Kok van De BODE en ook Silvia Wolfert van de Stichting Support Casper en Ko Jan Provoost, teamleider van SIMON's Peloton schuiven hierbij aan. Tijdstip van 14:00 tot ± 15:00 in de Kerk in het centrum van Grijpskerke. Denk je na dit gesprek; "Ik wil Casper ook steunen". Er staan collectebussen bij de in-, uitgang van de Kerk waar u een bijdrage in kunt doneren.

Kortom; Zet deze dag in de agenda, kom 24 augustus 2019 naar Grijpskerke, sla je slag en maak er gelijk een leuke dag van. Als je slim bent kom je vroeg. Zeker weten dat je tot het eind van de middag blijft hangen.

 

12-PROVINCIEN CLASSIC.

Etappetocht van 22 t/m 29 sept. 2019.

 

Met de 12-Provinciën Classic gaat SIMON's Peloton de uitdaging aan om in 8 dagen ruim 1.000 kilometer te fietsen. Het wordt een 8-daagse etappetocht langs de Nederlandse grenzen. Hierbij fietsen we door alle 12 provincies van Nederland (en zelfs een stukje België en Duitsland). SIMON's Peloton is een groepje fietsvrienden van Simon, die zo Simon willen herdenken en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld op willen halen t.b.v. de strijd tegen alvleesklierkanker. De fietsers die deze uitdaging aangaan zijn: Edward Laarman, Krien Brouwer en Ko Jan Provoost. De opbrengst gaat natuurlijk ook hier naar Support Casper.

Wil je Edward, Krien en Ko Jan steunen sponsor dan per kilometer. Volwassenen hopen wij op € 0,02 per km, minder mag, maar wij hopen natuurlijk op meer. Kinderen tot 16 jaar € 0,01 per 2 km.

Voor de andere leden van SIMON's Peloton, maar ook andere andere fetsers, bestaat de mogelijkheid om tijdens de 1e etappe van Aagtekerke naar Reusel (± 140 km) en heel misschien de 8e etappe van Wassenaar naar Middelburg (± 142 km) aan te schuiven. 

1e etappe Aagtekerke - Reusel 22 sept.

 1. Deelname alleen d.m.v. voorinschrijving
 2. Het aantal deelnemers bedraagt in principe max.40 (min. 35) i.g.v. gebruik touringcar. 
 3. Anders wordt het vervoer geregeld d.m.v. 2 busjes en geldt een max. van 16 deelnemers.
 4. Inschrijfgeld: Als het vervoer centraal geregeld wordt € 40,00.
 5. Inschrijfgeld voorinschrijving € 25,00 als donatie op deze actiepagina o.v.v: 1e etappe 12-pro en je naam.
 6. 2e betaling € 15,00 op rekeningnr. NL76RABO0314463860 t.a.v. JJ Provoost o.v.v. 1e etappe 12-pro en naam
 7. De inschrijving is pas definitief na het betalen van het inschrijfgeld als donatie op deze actiepagina.
 8. Opgaven liefst z.s.m. 1e betaling via donatie uiterlijk 12-09 (dit i.v.m. reservering Touringcar).
 9. Wil je wel mee fietsen maar ga je zelf met eigen vervoer terug naar huis. Dan is het inschrijfgeld € 10,00.
 10. Advies voor je deelname om mee te doen op een racefiets en fietshelm verplicht.
 11. Geen gemiddelde snelheid, maar het motto "samen-uit-samen-thuis".
 12. We zijn ook hier gewone verkeersdeelnemers, met alle gebruikelijke rechten en plichten.

 

Attentie: deelname alleen d.m.v. voorinschrijving via pronierse@zeelandnet.nl

 

WIL JE WEL SPONSOREN,

maar niet via onze actie's. Dat kan ook!

 1. Je kunt ons sponsoren als shirtsponsor, waarbij het logo van b.v. jou bedrijf op ons speciale Support Casper-shirt wordt gedrukt. De richtprijzen zijn: Hoofdsponsor € 1.000,00, subsponsor A € 750,00 en subsponsor B € 500,00.
 2. Wil je wel sponsoren, maar liever op een andere manier. Stuur dan een mailtje naar: pronierse@zeelandnet.nl 
 3. Natuurlijk kun je ook gewoon een donatie doen op de teampagina, of op de pagina van één van de teamleden.

 

Wij hopen dat jij ons en daarmee Casper van Eijck, wilt helpen in de strijd tegen alvleesklierkanker.

 

 

SIMON's Peloton is ook bij:

Gerard Brouwer Classic

Ride for the Roses

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 11-08-2019 | 16:00 Ik wil op 22 september met Simon's Peloton meefietsen naar Reusel. Mooi dat zoiets georganiseerd wordt voor de strijd tegen alvleesklierkanker!
€ 50 10-08-2019 | 17:39
€ 445,50 03-08-2019 | 21:01 AH Pottenbakkerssingel in Middelburg deed weer een geweldige duit in het zakje. Het leek me goed de opbrengst van de emballageinname via Martin's actiepagina aan Support Casper te doneren. Hij is helaas niet in staat zich in te spannen voor Support Casper, maar voert zelf een strijd tegen zijn ziekte. Daarom dit signaal als extra steun.
€ 378,85 31-07-2019 | 21:26 En alweer verraste mijn trouwe sponsor in de Clasinastraat in Arnemuiden ons met een geweldige tussenstand in de emballagebonnetjescampagne. Nu was de opbrengst in juni en juli € 378,85 wat het totaal sinds de start in maart op € 812,06 brengt. JUMBO van Overveld en jullie klanten; Ook nu weer veel dank voor jullie steun.
€ 503,05 25-07-2019 | 18:45 JUMBO Vlissingen Hermesweg verbrak met een sensationele opbrengst alle records. Misschien wel door bijdragen van Vlissingers die Simon hebben gekend. Daarom is deze bijdrage voor Els.